The Life Of Cubbenceunele - Sheriff Of Boone County

Smarter marketing – hur bra är det?

Ibland undrar man ju hur bra det egentligen är att vara smart på marknadsföring. Enligt mig är det en otroligt bra idé. Tänkt så mycket man kan tjäna på att vara smart när man marknadsför sig. Jag menar då kommer man ju kunna nå till fler kunder innan konkurrenterna gör det – det är något som de flesta vill.
Men innan man sätter igång med det tror jag nog att det är bra att tänka på hur man ska vara smart i sin marknadsföring. Smarter Marketing är ett begrepp som många använder när de lägger upp en smart strategi för hur de ska marknadsföra sig och har visat sig vara extremt bra. Varför det? En anledning ligger i att man verkligen räknar ut hur bra resultat man ska få. Det kan man göra eftersom man väljer att lägga olika mycket pengar på olika typer av kanaler. På så vis får man ut mycket mer av sin budget än vad man kanske annars skulle få. Rätt smart va? Fast det är klart, inte alla kanaler är speciellt bra alla dagar i veckan.

Jag tror nog inte så många använder sig av LinkedIn när man är på semester eller kanske under helgen. Men det ska man ju kunna skräddarsy på ett smart sätt så att man vet vilken målgrupp som är aktiv och när. Och nu blir det riktigt intressant. För om man vet vilken målgrupp man har så kan man nämligen följa den här målgruppen över hela internet. Låter det intressant? Ja, för det är det. Man kan se vad han eller hon gör, vad de handlar och vad de tycker om. Ju mer data vi får från våra kunder, desto mer kan vi använda oss av den. Resultatet? Fler kunder som gillar det du gör eller säljer!